מכללה להשכלה גבוהה הקימה שני חללי אודיטוריום מרשימים, המצוידים במושבים מרופדים, מתקפלים ומקובעים לרצפה. אלא שלאחר תחילת השימוש במושבים החדשים, החלו להתרחש שבירות מסתוריות – למעלה מ-80 מושבים נשברו במהלך שימוש רגיל, תוך מספר חודשים בלבד.
בתחילה, היצרן הגיע להחליף את המושבים הפגומים. אך בהמשך האשים את המכללה בשימוש לא סביר וסירב לקחת אחריות.
כאשר הגעתי למקום, נדהמתי לראות את מצבם של המושבים – חלקם הרוסים לחלוטין. פתחתי בחקירה מעמיקה במספר כיוונים במקביל: ערכתי סיור בין יצרני מושבים, ניתחתי את המבנה ההנדסי של הכיסאות, הכנתי שרטוטים מדויקים ואף המחשות פיזיות עבור בית המשפט.
במהלך הבדיקה, פירקתי את המושב לגורמים, עד לרמת הבורג האחרון, ובחנתי כל פרט על "שולחן הניתוחים" שלי. לבסוף, הוכח מעל לכל ספק – מדובר בכשל טכני בתהליך הייצור.
חוות הדעת שהגשתי לבית המשפט שכנעה את הצדדים והובילה לפסק דין חד-משמעי: המכללה זכתה בתיק וקיבלה פיצוי כספי ראוי.
משלוח ימי גדול של קרטוני פלפלים, שיועד לייצוא לרוסיה, נפגע במהלך השינוע. כתוצאה מכך, נגרמו נזקים לסחורה והפסדים כלכליים כבדים – בהיקף של מיליוני שקלים. מוניתי כעד מומחה מטעם בית המשפט, כדי לחוות את דעתי המקצועית ולבחון את נסיבות הכשל.
התיק המשפטי כלל ארבעה גופים מרכזיים בתעשייה – מגדלי הפלפלים, ספקי האריזה (בית הדפוס), חברת השילוח והיבואנים – כאשר כל אחד מהם ייצג אינטרס שונה והיה מלווה במשרד עורכי דין נפרד. הישיבה הראשונה שכינסתי הייתה רבת משתתפים, טעונה ומורכבת.
פתחתי בבדיקות מעמיקות לקרטונים הפגועים ולתנאי האחסון שלהם. שיחזרתי את הקרטונים בבית הדפוס, כולל שלב הקריגול (החירוץ), והמשכתי את שלבי ההרכבה והאריזה במפעל אחר. ייצרתי עשרות דגמים חדשים, ובחנתי אותם בסדרת בדיקות עומס בשלוש מעבדות שונות.
חוות הדעת שערכתי הציגה את התמונה המלאה, הכריעה את המחלוקת בין הגורמים, והובילה לפתרון הסוגיה המשפטית המורכבת.
בתביעה שעסקה בטענה להעתקה ושכפול בלתי חוקי של ספרי לימוד במתמטיקה, מוניתי כמומחה מטעם בית המשפט לצורך מתן חוות דעת מקצועית באירוע של הפרת זכויות יוצרים.
הנתבעים רכשו מספר מצומצם של עותקים מקוריים, שיכפלו אותם באופן סדרתי, ולאחר מכן הפיצו את העותקים בחנויות ספרים – תוך שהם טוענים כי מדובר במוצרים מקוריים.
הוזמנתי למחסן ההחרמות של רשויות החוק בצפון הארץ, על מנת לצפות מקרוב בספרים החשודים כהעתקים. בהמשך, ביצעתי ניתוח גרפי מתקדם באמצעות תוכנות מתקדמות, שבאמצעותו חשפתי את דפוס ההעתקה השיטתי.
כדי להמחיש את ממצאי לבית המשפט, הצגתי את ההבדלים המהותיים בין קובץ וקטורי לקובץ ביטמפ, וניתחתי את האלמנטים הגרפיים באופן שהוכיח חד-משמעית כי מדובר בהעתקה, זיוף ושכפול בלתי חוקי של המקור.
הראיות שהצגתי היו גורם מכריע בפסיקה – והובילו להכרעה חד-משמעית לטובת בעלי הזכויות המקוריים.